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日本ではあまり馴染みのないイースター(復活祭)。
こちらではイースターホリデーといって、国民の祝日となります。

この時期デパートやスーバーでは、イースターを象徴するウサギや卵をかたどったチョコレートを沢山見かけます。

それと、ホットクロスバン。
スパイスの効いた生地に、レーズンや柑橘系の皮の砂糖煮の入った菓子パンで、
上に生地か粉砂糖で十字架の模様が付けられています。
伝統的にはグッド・フライデー(聖金曜日)に食べられる物だそうですが、
今では一年中見かける事が出来ます。

特にスーパーやチェーンのパン屋さんでは一年中売られていて、
一袋に沢山入ったお手頃価格の物を買う事も出来ますが、
人気のパン屋さんはどこも、イースターの時期だけ売っているようです。
そんな訳でイースターの時期になると、
人気のパン屋さんでは一日に何百個ものホットクロスバンを焼いて、
お昼前に完売なんて事もしばしば。

私は早起きして人気のパン屋さん、DENCH Bakersまで行ってきました。
レーズンのほのかな甘さとシナモン、オレンジピールが絶妙な組み合わせでした♪

Easter isn’t celebrated in Japan.
However, Easter is a National holiday in Australia.

You can find lots of egg-shaped or rabbit shaped easter chocolates at the major supermarket or department store around this time.

And, Hot cross buns.
It is a spiced bun made with raisins, candied citrus fruits, marked with a cross on the top by pastry or icing.
They are traditionally eaten on Good Friday but they are now sold all year round.

Especially in the supermarket and franchise bakery store,
you can find them in bulk and cheap, all year round.
However, most of the popular bakeries sell them only during Easter,
so they bake hundreds of them and sometimes they’re gone by noon.

I got up early to get one from a popular bakery called DENCH Bakers.
A subtle sweetness of raisins, cinnamon and Orange peel.
The mixture of this flavor was exquisite.
Yummmmm♪

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Hot cross buns

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DENCH Bakers

 

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Nice to meet you!

【オーストラリア】G'day! オーストラリア、メルボルンの朝便り。

オーストラリア・メルボルン在住レポーターから届く朝時間
Written by

chaco(オーストラリア在住)

(オーストラリア・メルボルン滞在中)

2008年9月、ワーキングホリデーのためメルボルンへ。現在はカフェで料理関係の仕事をしつつ、体に良くてバランスの取れた食生活を提案するプライベート・シェフ、料理講師として活躍の場を広げるべく奮闘中。

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